om oss

christel


Efter det att jag utbildade mig till trädgårdsmästare vid Akademi Båstad har jag jobbat över 10 år i trädgårdsbranschen.  Jag har bland annat jobbat med försäljning, anläggning, beskärning och skötsel. 

Jag gillar funktion i trädgården. Nyttoväxter, ätliga växter och växter som har andra användningsområden än de rent estetiska. Odling, skogsträdgårdar och permakultur är därför extra intressant. Alla kreativa arbetsuppgifter är kul, exempelvis formklippning, beskärning och plantering.

Så länge jag kan minnas har jag sysslat med hantverk av olika slag. Jag älskar att lära mig nya tekniker och funderar alltid över hur man kan bygga saker själv. 


Övriga utbildningar inom trädgård:

Ekosystemtjänster i praktiken, Akademi Båstad 2020-21ida

Jag läste till kvalificerad trädgårdsanläggare vid Akademi Båstad 2016-2017 och har sedan dess jobbat med trädgårdsskötsel. 

Det finns många bra saker med mitt arbete, jag får arbeta fysiskt, jag får vara utomhus och jag får vara kreativ. För mig innebär trädgård en möjlighet att skapa. Oavsett om jag beskär ett träd, ritar och anlägger en ny rabatt eller plockar fram en igenvuxen trädgård så tycker jag att det är kul.

Jag tog över min farfars keramikverkstad 2010, och tillverkade då lergökar under ett par år. Livet kom emellan men nu satsar jag på keramik igen. 


Övriga utbildningar inom trädgård:

Rita för hand, Trädgårdsakademin 2018

Ekosystemtjänster i praktiken, Akademi Båstad 2020-21